Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tollaslabda területi diákolimpia 2012. 02. 11.

2012.01.23

 Letöltés: versenykiírás

 

 

2011/2012. TANÉVI TERÜLETI „B” KATEGÓRIÁS TOLLASLABDA DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

1.   A verseny célja:
 • a tanév "Diákolimpiai bajnoka" címek eldöntése;
 • a tollaslabda sportág népszerűsítése;
 • az utánpótlás-nevelés, a kiválasztás lehetőségeinek bővítése, lehetőséget adva a rendszeresen nem versenyző tanulók külön indulásának, segítve az MTLSZ utánpótlás nevelési rendszerét.
2. A verseny rendezői:
A Magyar Tollaslabda Szövetség; a Magyar Diáksport Szövetség; a Szabolcs- Szatmár-Bereg Megyei Diáksport tanács megbízásából az Ófehértói Diáksport Egyesület, a Nyíregyházi Tollas Barátok Köre, az NYVSC tollaslabda szakosztálya, amely az alábbi versenybíróságot jelölte ki:
 
Elnök:                         Pazonyi György
Elnök h.:         Hajdu Gyula
Titkár:             Jakabné Keul Andrea
V.B. tag:         Nagy Jánosné
V.B. tag:         Sivadó Miklós
3. A verseny helye és időpontja:
Helyszín:4400 Nyíregyháza Könyök út 2. Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény Tornacsarnoka (4 pálya)
Időpont:2012. február 11. (szombat) 1000 óra
Ø I-II. és III. korcsoport 1000 óra,
 
Ø IV-V-VI. korcsoport 1300 óra.
4. A versenyek résztvevői:
 • Az általános szabályok 4-5. pontja szerint.
 „Műanyag - B” kategória: Kizárólag azok a versenyzők nevezhetnek, akiknek 2008. szeptember 01. óta nincs érvényes /rendes/ játékengedélye  (vagy csak szabadidős / műanyag játékengedélye van) tollaslabda sportágban, és az országos döntő időpontjáig nem is igényelnek részére.
Minden versenyző kizárólag egy kategóriában indulhat, és az adott tanév diákolimpiai versenyein végig a saját választása szerinti kategóriában kell a felmenő rendszerű versenyeken szerepelnie.
 • Az előversenyeken mindenki indulhat, akit iskolája elektronikusan benevez, érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik, jogosultságot szerzett a felmenő rendszerű versenyben a magasabb szinten való indulásra, és akinek megfelelően kitöltött nevezési lapja a kategória megjelöléssel a megadott határidőig eljut az MDSZ-hez, illetve a helyi (megyei, területi) versenybírósághoz.
 •  „Műanyag-B” kategóriában a területi (6 terület) és budapesti döntők 1-4. helyezettjei jutnak. A területi döntőre a megyei döntők 1-4. helyezettjei kerülnek.
A területi beosztás a következő:
Területi beosztás                    Megbízott felelős                   Elérhetőségei
Észak-Alföld:                          Pazonyi György                    70/944-0720
Ø Borsod-Abaúj-Zemplén                                            pazony.gy@freemail.hu
Ø Szabolcs-Szatmár-Bereg
Ø Hajdú-Bihar
A megbízott területi felelősök a tájékoztatással és a versenyszervezési feladatokkal foglalkoznak.
5. Korcsoportok: (mindkét kategóriában)
I-II. korcsoport: közös versenyszámban indulnak, 2001-ben és később születettek,
III. korcsoport: 1999-2000-ben születettek,
IV. korcsoport: 1997-1998-ban születettek,
V. korcsoport: 1995-1996-ban születettek,
VI. korcsoport: 1992-1993-1994-ben születettek.
6. Igazolás:
Egységes igazolás: szabályosan, a hatályban lévő Kormányrendelet alapján kiadott diákigazolvánnyal (elvesztése, megrongálódása esetén ideiglenes diákigazolvánnyal - mely tartalmaz egy fényképes személyi kártya részt), az internetes nevezés alapján kinyomtatott, az iskola igazgatója által aláírt és pecséttel ellátott, egyéni, vagy csapat nevezési lappal. A nevezési lapon a korosztálynak megfelelő érvényes orvosi igazolásnak kell szerepelnie (a szakszövetségi igazolványban szereplő, érvényes sportorvosi igazolás ezt kiválthatja). Orvosi igazolásként elfogadható az MDSZ által kiadott "orvosi igazolás" kártya is, mely kiválthatja a nevezési lapon szereplő igazolást. Az V., VI. korcsoportban személyi azonosító, vagy útlevél megléte kötelező. Iskola(ák) összevonása, ill. az iskola nevének változása esetén a csapatvezető a versenyen az iskola igazgatója által hitelesített dokumentumot köteles bemutatni, mellyel bizonyítja az intézmények összevonását, ill. az intézmény nevében történt változásokat. A fent előírt dokumentumok hiányában a versenyző(k) nem vehet(nek) részt az adott sportág versenyén!
Kérjük a testnevelőket, gondoskodjanak arról, hogy a tanulók az igazoláshoz szükséges dokumentumokkal rendelkezzenek! A versenyzők saját érdekükben - sérülés, orvosi ellátás miatt - tartsák maguknál a TAJ-kártyájukat, vagy annak másolatát
7. Versenyszámok: Valamennyi korcsoport mindkét kategóriájában fiú egyes és leány egyes.
8. A verseny lebonyolítása:
 • A "B" kategóriában vegyes rendszerben vagy csoportokban körmérkőzéses formában, figyelembe véve hogy, a résztvevők minél több mérkőzést játszanak. 7 vagy annál kevesebb versenyző esetén körmérkőzéseket (mindenki játszik mindenkivel) rendezünk. 8 vagy annál több versenyző esetén a versenyt svájci rendszerben kezdjük (legalább 4 fordulót mindenki játszik), majd a további lebonyolítást a versenybíróság a helyszínen határozza meg. Az azonos győzelem számmal rendelkezők között lehet egyenes kiesés, vagy a körmérkőzés befejezése a még le nem játszott mérkőzésekkel a sávon belül.
 •  A "B" kategóriában rövidített mérkőzéseket játszunk, valamennyi korosztályban és versenyszámban egy nyert játszmára. A mérkőzések ponthatárát, a hosszabbítás lehetőségét a versenybíróság a nevezések után állapítja meg és a helyszínen hozza nyilvánosságra.
9. Nevezés:
 • Kizárólag interneten a Magyar Diáksport Szövetséghez (www.mdsz.hu) a megyei döntőket megelőző péntekig, de legkésőbb 2012. január 20-án 1200 óráig.
  Akinek a nevezése a megadott határidőre nem jelenik meg a Magyar Diáksport Szövetség honlapján, az a területi versenyen nem indulhat, és nem szerezhet jogot az országos döntőn való indulásra. Kézzel kitöltött nevezési lapot a verseny egyik szintjén sem fogadunk el. 
 • A kinyomtatott, és hitelesített (igazgatói aláírás, pecsét, orvosi aláírás, pecsét) elektronikus nevezési lapokhoz mellékelni kell a megyei döntők jegyzőkönyveit is, mely dokumentumokat az adott területi felelősnek kell megküldeni legkésőbb a területi döntő hetének szerdai napjáig beérkezőleg. (2012. február 8-ig)


 
10. Sorsolás:
 • A verseny megkezdése előtt 30 perccel. Kérjük, ennek megfelelően érkezzenek a versenyzők és a felkészítők.
11. Értékelés:
 • Minden versenyszám 1-4. helyezettje részt vehet az országos döntőn.
12. Költségek:
 • A rendezési költségeket a rendezők biztosítják.
 • Az utazási, az étkezési, a szállás és az egyéb felmerülő költségeket a résztvevők/iskolák viselik.
13. Egyebek:
 • A versenyt a "Műanyag - B" kategóriában minden korosztályban és versenyszámban YONEX MAVIS 2000 műanyag labdával rendezzük, melyet a mérkőző felek egyenlő arányban, kölcsönösen biztosítanak. Minden iskola hozzon magával 1 cső labdát  - a fentebb megnevezett fajtából -, melyet a versenybíróság asztalán kérünk elhelyezni.
 • Óvás az általános szabályok szerint.
 • A rendezők a verseny helyszínén és az öltözőkben őrizetlenül hagyott tárgyakért nem vállalnak felelősséget!
Pazonyi György
Tel.: 06/70-944-0270
4558 Ófehértó, Alkotmány út 103.
E-mail:
pazony.gy@freemail.hu